Därför valde jag MERA

Unga jag med Anders Eriksson
Anders Eriksson med sina fyrbenta vänner

Det började på nittiotalet, jag skulle strax fylla 20 år. Min dröm var att åka till Tyskland där de riktigt bra Schäferhundarna fanns! 

En av mina stora idoler var Anders Eriksson (Kennel Mischaland). Han var bruksprovsdomare och hade en fin uppfödning av schäferhundar med enorma framgångar. Han hade även personliga kontakter med framgångsrika uppfödare i Tyskland och importerade många fina avelshanar. Jag lärde känna Anders och sög åt mig som en svamp av hans kunskap gällande Schäfer. Jag använde en av hans hundar på en tik  och fick en fin kull valpar. En av valparna i kullen blev senare ”årets polishund”.

Anders och hans familj började arbeta med ett hundfoder. Jag minns första containern med hundfoder som kom hem till dem i Enköping. Jag var där och fick gå in i containern full av hundfoder i färgglada säckar. ”Mera Dog” stod det på säckarna.

Anders berättade för mig att han skulle sluta på sitt nuvarande jobb och satsa helhjärtat på hundfoder. Han bestämde sig för att ta upp ”fighten” med redan etablerade och stora fodermärken här i Sverige.

Jag kände till Mera Dog sedan tidigare.  Nere i Tyskland var Mera Dog redan etablerat, och jag kände till många framgångsrika hundar nere på kontinenten som åt just detta foder.
Jag visste redan då att Mera Dog var ett av de ”vassaste” hundfodertillverkarna som fanns.

Jag fick följa med ner till fabriken i Tyskland, och blev mäkta imponerad!

Jag blev god vän med både Anders och resten av Anders familj. Vi reste på olika hundresor, tävlade mot varandra i prov och tävlingar och dömde tillsammans vid ett flertal tillfällen.

Mera Dog ändrade sedan namn till MERA.

Det har genom åren alltid funnits en eller flera säckar MERA hemma hos mig och när MERA nu gör en seriös och beundransvärd satsning på klimat och miljö så känns det så rätt!

"Jag känner mig lite som en del av Anders och hans familj,
och jag är stolt över att vara en ambassadör för MERA”.

Kristoffer Eriksson, Ann-Cathrine Andersson, Susanne Eriksson, Anders Eriksson

Visste du att...

MERA är ett oberoende familjeägt företag baserat i regionen Niederrhein i Tyskland. 

Som tredje generationens familjeföretag är MERA medvetna om ansvaret gentemot kommande generationer. Det är därför hållbarhet är av särskilt stor vikt.

MERA har länge arbetat med möjligheter och genomförande av ett mer hållbart företagande, därför är vi särskilt stolta över att MERA är det första företaget inom djurfoderindustrin som sedan 2019 får bära certifikatet

”ZNU standard för hållbart företagande”.

Framtidens ingredienser: kvalitet, service och innovation

  • MERA producerar 100% i enlighet med livsmedelsstandarden. MERA är certifierade enligt IFS och BRC standarder.
  • Produktionen utförs uteslutande i Tyskland där MERA har en av de mest moderna produktionsanläggningarna för djurfodertillverkning i Europa.
  • Strävar att använda högkvalitativa råvaror från regionen.
  • MERA producerar mer än 60.000 ton premium produkter för hundar och katter varje år.
  • MERA har funnits i Sverige sedan 1992.

Mera form Enköping är exklusiva importörer av MERA i Sverige och har sitt huvudsäte i Enköping. Anders & Susanne Eriksson har arbetat med den svenska marknaden sedan 1992 och nu arbetar även Kristoffer & Ann-Cathrine som andra generation i familjeföretaget. Framförallt kan produkterna köpas på www.merapetfood.se med hemleverans, på plats i lagerbutiken i Enköping eller hos deras svenska återförsäljare nämnda på hemsidan. Snabba leveranser är de kända för och alla beställningar innan kl 14 skickas samma dag. Foderrådgivning erbjuds gratis på telefon, email eller i butiken. Sortimentet är stort inom frisk- och veterinärfoder, bakade kex samt övriga tillbehör för din hund eller katt.

MERA Petfood Sverige finns även på instagram och facebook med roliga tävlingar, matnyttig information och inspiration för dig som hund- och kattägare.

MERA producerar CO2-neutralt​

Med många andra omtänksamma åtgärder och en stark medvetenhet om ansvaret för vår miljö söker MERA alltid efter alternativa lösningar. Därför har MERA t.ex. ett naturligt filtrerande av deras utsläpp genom en avancerad och miljövänlig biobädd vilket ger 98% miljövänliga utsläpp.

På MERA’s produktionsplats i Kevelaer i Tyskland förbrukar produktionsanläggningarna för hund- och kattmat samt bakverk betydande mängder gas och el. Diskussionen om hållbarhet visar att alla måste hantera vår miljö ansvarsfullt.

MERA vill göra så bra dem kan och därför produceras alla produkter med ”grön el”. Grön el är 100% förnybar energi – vatten, vind, sol eller biomassa.

Den el som förbrukas av MERA är huvudsakligen härledd från vattenkraft.

”Hållbarhet är inte en trend – det är en del av vårt DNA”

Under många år har MERA åtagit sig en grundläggande kvalitetsstandard med sin hållbarhetsinriktade filosofi. Alla MERA’s produkter vittnar också om den personliga inställningen till natur och medmänniskor. MERA föredrar att köpa in råvaror lokalt. Redan för 15 år sedan landsattes olika hållbarhetsprojekt och sedan 2010 har all produktion skett med uteslutande förnyelsebara energikällor.

Hållbarhet i fokus

Hållbarhet är MERA’s DNA som ett familjeföretag.

MERA-varumärket – The Petfood Family representerar därför ett långsiktigt engagemang. MERA har satsat på en hållbarhetsorienterad filosofi av högsta kvalitet i många år. Därmed är MERA stolta att få presentera att de är det första företaget i branschen som erhållit ZNU hållbarhetscertifiering för hållbart företagande år 2019.

ZNU certifieringen har en årlig revision som tvingar företaget att fortsätta reflektera och agera bättre och mera för varje år – på ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv. MERA uppnådde målen även 2020.

Ekologisk och högkvalitativ djurnäring

Varje dag på MERA arbetas det hårt på ärliga, innovativa och näringsrika koncept som är skräddarsydda för behoven hos våra trofasta fyrbenta vänner. Målet är att producera ekologisk och högkvalitativ näring för en välbefinnande utfodring av hundar och katter, vilket möjliggör ett långt och hälsosamt djurliv.

Ägarna i Tyskland visar stolt upp sitt ZNU certifikat