MERA Petfood

Därför valde jag Mera

Det började på nittiotalet, jag skulle strax fylla 20 år. Min dröm var att åka till Tyskland där de riktigt bra Schäferhundarna fanns! En av mina stora idoler var Anders Eriksson (Kennel Mischaland). Han var bruksprovsdomare och hade en fin uppfödning av schäferhundar med enorma framgångar. Han hade även personliga kontakter med framgångsrika uppfödare i Tyskland och importerade många fina avelshanar. Jag lärde känna Anders och sög åt mig som en svamp av hans kunskap gällande Schäfer. Jag använde en av hans hundar på en tik  och fick en fin kull valpar. En av valparna i kullen blev senare ”årets polishund”.'

Anders och hans familj började arbeta med ett hundfoder. Jag minns första containern med hundfoder som kom hem till dem i Enköping. Jag var där och fick gå in i containern full av hundfoder i färgglada säckar. ”Mera Dog” stod det på säckarna. Anders berättade för mig att han skulle sluta på sitt nuvarande jobb och satsa helhjärtat på hundfoder. Han bestämde sig för att ta upp ”fighten” med redan etablerade och stora fodermärken här i Sverige.

Jag kände till Mera Dog sedan tidigare.  Nere i Tyskland var Mera Dog redan etablerat, och jag kände till många framgångsrika hundar nere på kontinenten som åt just detta foder.
Jag visste redan då att Mera Dog var ett av de ”vassaste” hundfodertillverkarna som fanns. Jag fick följa med ner till fabriken i Tyskland, och blev mäkta imponerad! Jag blev god vän med både Anders och resten av Anders familj. Vi reste på olika hundresor, tävlade mot varandra i prov och tävlingar och dömde tillsammans vid ett flertal tillfällen. Mera Dog ändrade sedan namn till MERA.

Det har genom åren alltid funnits en eller flera säckar MERA hemma hos mig och när MERA nu gör en seriös och beundransvärd satsning på klimat och miljö så känns det så rätt!

Anders Eriksson med sina fyrbenta vänner

Unga jag med Anders Eriksson

Kristoffer Eriksson, Ann-Cathrine Andersson, Susanne Eriksson, Anders Eriksson

Unga jag med Anders Eriksson

"Jag känner mig lite som en del av Anders och hans familj,
och jag är stolt över att vara en ambassadör för MERA”. - Fredrik Steen

Visste du att...

  • MERA är ett oberoende familjeägt företag baserat i regionen Niederrhein i Tyskland. 

  • Som tredje generationens familjeföretag är MERA medvetna om ansvaret gentemot kommande generationer. Det är därför hållbarhet är av särskilt stor vikt.

  • MERA har länge arbetat med möjligheter och genomförande av ett mer hållbart företagande, därför är vi särskilt stolta över att MERA är det första företaget inom djurfoderindustrin som sedan 2019 får bära certifikatet

  • ”ZNU standard för hållbart företagande”.

  • Framtidens ingredienser: kvalitet, service och innovation

  • MERA producerar 100% i enlighet med livsmedelsstandarden. MERA är certifierade enligt IFS och BRC standarder.

  • Produktionen utförs uteslutande i Tyskland där MERA har en av de mest moderna produktionsanläggningarna för djurfodertillverkning i Europa.

  • Strävar att använda högkvalitativa råvaror från regionen.

  • MERA producerar mer än 60.000 ton premium produkter för hundar och katter varje år.

  • MERA har funnits i Sverige sedan 1992.

Unga jag med Anders Eriksson