Historian bakom varför jag är stolt ambassadör till MERA

Det började på nittiotalet, jag skulle strax fylla 20 år. Min dröm var att åka till Tyskland där de riktigt bra Schäferhundarna fanns! 

En av mina storia idoler var Anders Eriksson (Kennel Mischaland). Han var bruksprovsdomare, hade en fin uppfödning av schäferhundar med enorma framgångar. Han hade även personliga kontakter med framgångsrika uppfödare i Tyskland och hade importerat många fina avelshanar från Tyskland. För att nämna en – Tito vom Wildsteiger Land. 

Jag lärde känna Anders och sög åt mig som en svamp av hans kunskap gällande Schäfer. 

Något år senare tog han hem ytterliggare en hund – Xando vom Dolomiten. En vacker hane med en stabil mentalitet. Jag använde Xando på en tik och fick en fin kull valpar. En av valparna i kullen blev senare ”årets polishund”.

Tito
Xando

Anders och hans familj började arbeta med ett hundfoder. Jag minns första containern med hundfoder som kom hem till dem i Enköping. Jag var där och fick gå in i containern full av hundfoder i färgglada säckar. ”Mera Dog” stod det på säckarna.

Anders berättade för mig att han skulle sluta på sitt nuvarande jobb och satsa helhjärtat på hundfoder. Han bestämde sig för att ta upp ”fighten” med redan etablerade och stora fodermärken här i Sverige.

Jag kände till Mera Dog sedan tidigare.  Nere i Tyskland var Mera Dog redan etablerat, och jag kände till många framgångsrika hundar nere på kontinenten som åt just detta foder.
Jag visste redan då att Mera Dog var ett av de ”vassaste” hundfodertillverkarna som fanns.

Jag fick följa med ner till fabriken i Tyskland, och blev mäkta imponerad!

Jag blev god vän med både Anders och resten av Anders familj. Vi reste på olika hundresor, tävlade mot varandra i prov och tävlingar och dömde tillsammans vid ett flertal tillfällen.

Mera Dog ändrade sedan namn till MERA och mina hundar har genom åren ätit deras foder. 

Att det alltid funnits en eller flera säckar MERA hemma hos mig känns naturligt, och när MERA nu gör en seriös och beundransvärd satsning på klimat och miljö så känns allt så rätt.

"Jag känner mig lite som en del av Anders och hans familj, och jag är stolt över att vara en ambassadör för MERA”.

MERA